Amazone kvartetten spelar i Stockholm

Amazone kvartetten spelar i Stockholm

Medlemmarna i Amazone-kvartetten möttes inför en konsert med Ravels Chansons madécasses — Sånger från Madagaskar med den ovanliga besättningen mezzosopran, flöjt, cello och piano. De bestämde sig därefter för att själva arrangera och komponera musik för den besättningen samt beställa helt ny musik. 

Flowmatiske Nætter av kvartettens cellist Josefine Opsahl relaterar på olika sätt till flöden liksom även Al-Layali flomatikiyyeh av Londonfödda Bushra El-Turk, som BBC utsåg till en av världens 100 just nu mest inspirerande kvinnor. Dessutom musik av Farzia Fallah från Iran som numera är verksam i Tyskland och finska Minna Leinonen. 

Ny fredag är konserter för dig som med nyfiket intresse vill utforska vår samtids nyskapande musik. Kom en stund innan, stanna kvar – baren med dryck och tilltugg är öppen både före och efter konserten.

***https://www.konserthuset.se/program-och-biljetter/kalender/konsert/2024/ny-fredag-med-amazone-kvartetten/

Ett svar

  1. X22slala skriver:

    Hey people!!!!!
    Good mood and good luck to everyone!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *